INSTÄLLT: Motorbranschens SM 2020 i november

Motorbranschens SM 2020 är tyvärr inställt på grund av Folkhälsomyndighetens beslut om skärpta allmänna råd den 29 oktober 2020.


Vi arrangerar ett SM för fordonslackerare, Motorbranschens SM 2020, i Mjölby, i början av november.

Yrkes-SM i Helsingborg blev inställt i våras och kommer inte att äga rum i år. Vi, Lackerarnas Yrkesnämnd, beslutade då att själva arrangera ett svenskt mästerskap för fordonslackerare, Motorbranschen SM 2020. I detta SM kommer även fyra andra fordonstekniska yrken, personbils-, bilskade-, lastbils- och maskintekniker att tävla.

Tävlingen kommer inte ha någon publik utan är endast öppen för tävlande och domare, på grund av Corona pandemin, då vi följer FHM´s rekommendationer.

När tävlingen är avgjord så kommer du naturligtvis få veta vem som är utsedd till 2020 års skickligaste fordonslackerare.

Yrkes-SM i Helsingborg inställt på grund av covid-19

Yrkes-SM i Helsingborg skulle ha ägt rum i april 2020, men ställdes in med anledning av Coronaviruset.

Regeringen beslutade den 2020-03-11, med stöd av 2 kap. 15 § ordningslagen (1993: 1617) att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar enligt samma lag, med 500 eller fler deltagare, tillsvidare inte ska vara tillåtna i Sverige. Detta beslut fattades med anledning av att begränsa den pågående samhällsspridningen av Covid-19.

Med anledning av ovanstående beslut fanns det ingen möjlighet att genomföra evenemanget.

Worldskills och Familjen Helsingborg arbetade med att undersöka vilka möjligheter som finns för någon typ av arrangemang längre fram och därför återkommer vi när vi vet mer om det.