Vinnare i Yrkes-SM 2022

Gustav Weber vann Yrkes-SM inom fordonslackering

Grattis till guldet, Gustav Weber, Falköping!

Nu har Yrkes-SM i Växjö avgjorts. Gustav Weber blev, av tre tävlande, den lyckliga vinnaren inom fordonslackering.

– Vi är väldigt glada över att just de här unga personerna inom fordonslackering bestämde sig för att tävla om motorbranschens mest ärofyllda priser. De har under tre dagar fått prestera mycket under press. Tävlingsnivån har varit mycket hög, samtidigt som vi har haft en mycket bra stämning. Gustav är helt klart en värdig vinnare, som nu har korats under högtidliga former, säger Johanna Linder som är projekt- och tävlingsledare vid årets Yrkes-SM för Transportföretagen och Målarna.

– Gustav Weber är en viktig ambassadör för hela motorbranschen. Genom att visa sitt engagemang och genom att kunna berätta hur det är att arbeta inom motorbranschen inspirerar han ungdomar att söka sig till branschens utbildningar, avslutar Johanna Linder.

Fakta

Yrkes-SM arrangeras vartannat år för att väcka intresse för och höja kvaliteten på gymnasieskolans yrkesutbildningar. Motorbranschen fanns, förutom med fordonslackering, även representerade med ytterligare fyra yrken: personbilsteknik, bilskadeteknik, lastbilsteknik och maskinteknik. Totalt deltog ett 60-tal olika yrken vid Yrkes-SM 2022. Genom denna länk hittar du bilder på alla tävlande och vinnare inom motorbranschens fem tävlande yrken: transportforetagen.se/kompetensforsorjning/motorbranschens-yrkestavlingar/yrkes-sm-2022/