Yrkes-VM 2019

Världsmästerskapen i yrkesskicklighet (Yrkes-VM), som i år ägde rum i Kazan i Ryssland, har precis avslutats med en storslagen prisceremoni. Anna Widholm från Köping tog efter stenhård konkurrens hem en placering på 15 plats (av 27) i grenen fordonslackering.

– Det har varit fantastiskt kul att få tävla i en av världens största tävlingar. Jag var väldigt spänd av förväntan inför tävlingarna och nu har jag gjort mitt bästa. Jag är glad över placeringen, säger Anna Widholm.

Yrkes-VM arrangeras vartannat år och över 1 400 yrkesskickliga ungdomar från 68 länder tävlade i över 50 grenar den här gången. Yrkes-VM är en av världens största tävlingar. Sverige hade 28 tävlande med i årets VM.

Bakom Anna Widholms deltagande står Lackerarnas Yrkesnämnd (Transportföretagen och Målarna) i samverkan kring yrkestävlingar som Yrkes-VM.

– Grattis Anna! Det ligger många timmars träning och hårt arbete bakom Yrkes-VM. För motorbranschen har det stor betydelse att få arbeta med duktiga ambassadörer. Branschen har ett stort rekryteringsbehov och det är viktigt att vi genom våra ambassadörer, visar att motorbranschen erbjuder spännande karriärvägar och att få arbeta med ny, modern teknik, säger Johanna Linder, branschutvecklare på Transportföretagen, som var med under tävlingsdagarna.

Motorbranschen har ett mycket stort rekryteringsbehov – nationellt behöver 6 400 personer anställas 2018-2020. Anna är genom sitt engagemang och sin skicklighet en viktig ambassadör genom att visa vad det innebär att arbeta inom branschen i dag.

Kolla på en 30 sekunders snabbgenomgång om vad de tävlande har gjort innan de åker till Kazan, Ryssland, för att yrkestävla mot resten av världen. För motorbranschen har vi en tävlande inom fordonslackering.

Anna Widholm tog hem en tredje placering i hård konkurrens vid Skoda Challengen i Kroatien i slutet av juni 2019 – nu är Anna redo att delta i Yrkes-VM 2019 den 22-27 augusti i Kazan, Ryssland. Vi håller alla tummar för dig Anna!